24 Nisan 2020 Cuma

Activity_2 with parents

The Effect of Psychological Violence Applied by Families on Students


In order to concretize the activity and give examples, the students were asked to express their wishes and complaints, their feelings and thoughts about the issues that they could not say to their parents without hesitation. The students took turns saying what they wanted. They expressed how they felt as a result of their parents' words and behaviors, mistakes made against them, and their thoughts on how healthy communication should be. At the same time, they emphasized that their parents should express their true feelings and thoughts towards themselves. They emphasized that their parents should be confident about academic success and social media, but they are aware of everything, they are making an effort for this, and that this effort is what matters. The students stated that they were constantly given orders and requests, but they were not fully understood. They talked about what they wanted to talk to their parents about (dreams, profession, personal development, interests, favorite activities, etc.). They said that they don't want to face negative reactions to every mistake they make. The main purpose of the event; parents trying to understand the problems of children in real terms, children can tell them what they always want, make their parents feel that they are with them no matter what, realize their parents' mistakes, strengthen healthy communication, develop a family bond and sense of trust.

It was said that one of the reasons why children spend so much time on social media is the lack of communication and trust in the family.

Ailelerin Uyguladığı Psikolojik Şiddetin Öğrenciler Üzerindeki Etkisi

Etkinliğin somutlaştırılması ve örnekler verilmesi amacıyla öğrencilerden ebeveynlerine karşı söyleyemedikleri, onlardan istekleri ve şikayetleri, en çok sıkıntı yaşadıkları konular hakkında duygu ve düşüncelerini çekinmeden, istedikleri kelimelerle ifade etmeleri istendi. Öğrenciler sırayla istediklerini söyledi. Anne babalarının söz ve davranışları sonucunda neler hissettiklerini, kendilerine karşı yapılan hataları, sağlıklı bir iletişimin nasıl olması gerektiği konusunda düşüncelerini ifade ettiler. Aynı zamanda, ebeveynlerinde kendilerine karşı gerçek duygu ve düşüncelerini ifade etmeleri gerektiğini vurguladılar. Ebebeynlerinin akademik başarı ve sosyal medya hakkında kendilerine güvenmelerini fakat her şeyin farkında olduklarını, bunun için çaba gösterdiklerini ve önemli olanın bu çaba olduğunu vurguladılar. Öğrenciler kendilerine sürekli emir ve istekte bulunulduğu ama kendilerinin tam olarak anlaşılamadığını dile getirdiler. Anne babalarıyla hangi konularda konuşmak istediklerinden bahsettiler(hayaller, meslek, kişisel gelişim, ilgiler, hoşlandıkları etkinlikler gibi). Yaptıkları her hatada olumsuz tepkilerle karşılaşmak istemediklerini söylediler. Etkinliğin asıl amacı; ebeveynlerin gerçek anlamda çocukların sorunlarını anlamaya çalışması, çocukların her zaman istediklerini onlara anlatabilmesi, her ne olursa olsun ebebeynlerinin yanlarında olduklarını hissettirmesi, ebebeynlerinin yaptıkları hatalarının farkına varmaları, sağlıklı iletişimin güçlendirilmesi, aile içi bağın ve güven duygusunun geliştirilmesi

Çocukların sosyal medyada bu kadar çok vakit geçirmelerinin sebeplerinden biride aile içindeki bu iletişimin ve güven duygusunun oluşmaması olduğu söylendi.
















10 Nisan 2020 Cuma

Activity_2 with students

ÇATIŞMA ÇÖZME BECERİLERİ

Öğrencilerden biri gönüllü seçilir ve kendisine eczacı görevi verilir. Diğer gönüllü öğrencilerden sırayla eczaneye gitmeleri ve ücretsiz ilaç almaya çalışmaları söylenir. Eczacı rolündeki öğrencinin görevi ise ne olursa olsun ilacı vermemektir. 

Sırayla tüm gönüllü öğrenciler eczacıyı ikna etmeye ve ilacı almaya çalıştılar. Süreç sonunda gruba şu sorular yöneltildi:

1-Hangi arkadaşınızın stratejisi başarılı olmaya daha yakındı?

2-Eczacı karşısında kendinizi nasıl hissettiniz?

3-İlacı almak için yapabileceğininiz başka bir şey var mıydı?

Sorular tartışıldıktan sonra öğrencilere oyuncak ayı, baykuş, tilki, kaplumbağa ve köpek balığı çatışma çözme becerileri anlatıldı. Her birinin çatışma karşısında nasıl davrandıkları tartışıldı. Daha sonra öğrencilerden eczacı karşısında hangi çatışma çözme stratejisini kullandıklarını bulmaları istendi ve günlük hayatlarından örnekler istendi. Gönüllü öğrenciler kendi hayatlarında yaşadıkları çatışmalarda nasıl bir yol izlediklerini anlattılar ve bu gibi durumlarda neler yapılması gerektiği tartışılarak etkinlik sonlandırıldı.


Conflict Resolution Skills

One of the students is selected as a volunteer and assigned as a pharmacist. Other volunteer students are told to go to the pharmacy one by one and try to get free medicine. The task of the student in the role of the pharmacist is not to give the medicine regardless.

In turn, all the volunteer students tried to persuade the pharmacist and take the medicine. At the end of the process, the following questions were asked to the group:

1-Which friend's strategy was closer to success?

2-How did you feel about the pharmacist?

3-Was there anything else you could do to take the medicine?

After discussing the questions, the students were taught their teddy bear, owl, fox, turtle and shark conflict resolution skills. How each behaves in the face of conflict was discussed. The students were then asked to find out which conflict resolution strategy they used in the face of the pharmacist, and examples from their daily life were asked. Volunteer students explained how they followed the conflicts in their own lives and the activity was ended by discussing what to do in such situations.













Turkey Transnational Meeting

 ...